Workshop De Volgende stap

Learn | Experience | Grow

De Volgende Stap

Een volgende stap zetten. Verandering van werk, weg van het vertrouwde. Daar heb je soms een steuntje in de rug bij nodig, of een duwtje in de goede richting. Voor de een is het een andere baan die je leuk lijkt (binnen het eigen bedrijf of daarbuiten). Voor de ander is het helaas misschien een gedwongen afscheid. Wat de reden ook is, wij gaan je helpen om die volgende stap succesvol te maken. Tijdens een tweedaagse workshop bieden we je handvatten om onzekerheden te overwinnen en geven we antwoorden op de vragen die je hebt. Er is tenslotte veel veranderd sinds de laatste keer dat je solliciteerde. Wij zorgen dat je er klaar voor bent.

Dag 1. Evaluatie en ontwikkeling. We gaan in een ontspannen setting met elkaar in gesprek, zodat je je weer bewust wordt van je talent, je kennis en vaardigheden. Daarbij is natuurlijk ook ruimte voor eventuele emoties die een plek moeten krijgen. We laten je zien waar je ontwikkelpunten zitten en zorgen voor vertrouwen in jezelf en hoe vitaliteit daaraan zal bijdragen. Verder maken we een start met een LinkedIn profiel en we leren je hoe je dit voor jezelf kunt laten werken.

Doel workshop Je een stap verder helpen, je meenemen in alle mogelijkheden en je het zelfvertrouwen en kennis geven zodat je de volgende stap echt kunt zetten.

Duur workshop Twee dagen, verdeeld over: één cursusdag en een terugkomdag (twee weken later).

Resultaat workshop Je zet concrete stappen; je ontdekt jouw talenten weer, je ontwikkelpunten, en hoe je moet solliciteren. Ook jouw LinkedIn profiel is helemaal klaar voor de volgende stap. Bovendien heb je inzicht in je eigen vitaliteit en weet je hoe je deze kunt beïnvloeden.

Dag 2. Terugkomdag. We trainen je in gespreksvaardigheden en het schrijven van een goede CV/sollicitatiebrief. Aan het einde van deze dag hebt een compleet ge-update LinkedIn profiel en weet je hoe je je netwerk voor je kunt laten werken. Kortom, je bent je weer bewust van je eigen kracht en je bent klaar voor De volgende stap in je leven. Jij kunt het! Met vertrouwen in jezelf en een positief gevoel.

Voor wie? Mensen die vele jaren gewerkt hebben voor hun werkgever en denken aan verandering (latent/actief zoekend). Mensen die overtallig zijn geworden buiten hun schuld.

Opzet Een praktische workshop met bruikbare praktijk informatie en veel praktijkopdrachten, veel doen en ervaren. Tijdens de terugkomdag worden de laatste puntjes op de i gezet om daadwerkelijk de volgende stap te zetten.

Locatie: Utrecht

Kosten workshop: € 1.095,- inlcusief BTW.

  Inschrijven

Recensie 

“Wat een fijne en vooral praktische workshop. Gericht met je talenten aan het werk en het verder ontwikkelen van je gespreksvaardigheden. Net als het stilstaan bij vitaliteit, dat heeft mij energie en veel inzicht gegeven. Het onderdeel LinkedIn heeft mij geleerd hoe ik LinkedIn voor mij kan laten werken met een compleet ge-update LinkedIn profiel. Zelf in control, mijn kracht voelen, door de praktische tips en de verschillende opdrachten en oefeningen. En dat alles in een ontspannen setting met veel ruimte om van elkaar te leren. Daarmee is mijn doel om vol vertrouwen een volgende stap te zetten echt geslaagd.”
Tanja Pelgrims, Rabobank maart 2020