Wendy Kouwenhoven

Teamontwikkelaar, (Team)Coach

De essentie raken

Veiligheid, vertrouwen en samenwerken zijn thema’s die me raken omdat dat, samen met simpelweg plezier, precies de kern is van goed functionerende teams. Ik was jarenlang onderdeel van een high performance team met als grootste succes olympisch goud.

De weg hier naar toe verliep met vele hindernissen en verrassingen, vooral ook op teamniveau. De sleutel naar succes was, naast hard werken, vooral een team creëren waarbij we ieder voor zich, konden bijdragen aan kwaliteit en waarbij het gezamenlijke resultaat centraal stond. En het plezier? Ook dat was een onmisbare schakel op weg naar succes.

In deze periode heb ik als teamcoach leren observeren, samenwerken, communiceren, doelen stellen en focus houden. Toen heb ik voor mezelf vastgesteld dat werken in teams centraal zou staan in mijn verdere carrière. Mijn theoretische kennis heb ik inmiddels kunnen aanvullen met een schat aan ervaringen.

&more over Wendy

Mijn kennis en ervaring heeft nog verder vorm gekregen als leidinggevende en trainer tijdens mijn samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Delivering Happiness/Zappos. In deze organisatie staat de bedrijfscultuur met werkplezier voorop. Want wanneer medewerkers met plezier werken, nemen de bedrijfsresultaten toe.

Inmiddels ben ik alweer ruim 15 jaar als teamontwikkelaar aan de slag en zet ik mijn scherpe innerlijke kompas in, samen met mijn sensitiviteit. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om teams op weg te helpen omdat er geen blauw druk voor bestaat. Ik lever met mijn ervaring, kennis en persoonlijke eigenschappen een stevige bijdrage aan de ontwikkeling van een team en het wegnemen van de belemmeringen die worden ervaren. Ik doe dit het liefst in organisaties die een betekenisvolle bijdragen leveren.

When you put culture first in your company, magic happens.

Mijn skills